Anonym (ikke efterprøvet)

Victor Hugo - De elendige

'De Elendige' blev langet over disken i danske boghandler i 1990erne, da 'Les Misérables' gik som populær musical verden over. Sådan fik galejslaven Jean Valjean et eftertrykkeligt comeback.

Vejen af Cormac McCarthy

'Vejen' er en dyster og barsk læseoplevelse om en far og hans søns kamp for overlevelse i USA efter den store katastrofe - en forfærdelig fremragende bog. Hvad der er sket og hvorfor hører vi intet om - derimod viser McCarthy hvilke banale og primitive overlevelsesinstinkter mennesket,…

Zorro af Isabel Allende

Eventyrlig fortælling om drengen Diego de la Vega, der vokser op og bliver den store helt og retfærdighedens vogter: Zorro.

Fremtids håb af Marcia Willett

Første del af Chadwick-trilogien starter i 1957, da tre forældreløse børn står af toget i Devon, England, for at blive afhentet af deres farmor, der nu skal opfostre dem efter drabene på forældrene og broderen i Kenya. Farmoderen Freddy residerer alene på The Keep med to trofaste tjenestefolk og…

Drengen, muldvarpen, ræven og hesten

Vidunderlig bog med enkle dialoger og luftige, smukke tegninger indgyder håb og husker os på, at der eksisterer lys i verden på trods af pandemi og ensomhed.

Der er 31 dage i december : roman

16-årige Nexø bor alene på en båd i en sø ved Christiania. Han vil gerne på søfartsskole, men har svært ved at holde sig fra hash og alkohol. Da en bekendt, Krimi Karsten, forsvinder, begynder et nyt kapitel i Nexøs liv. Til et ungt publikum og dem, der vil have en god, letlæst roman

Efter syndfloden

Fremtidsroman om en oversvømmet verden, hvor piraterne hærger og befolkningen kæmper for ressourcer og landjord.

Drengen fra Napoli

I 1946 ændres 7-årige Amerigos verden, da hans mor sender ham med kommunistpartiets børnetog til det rigere Norditalien, i  rørende historie om at høre hjemme to steder.

Valseværk

Lavmælte og vellykkede digte fra digterens maskinrum, hvor verden vrides om ordenes akse på drømmenes skib.

Cilkas rejse

Rystende biografisk roman om Cilka, som overlevede både Auschwitz og Vorkuta Gulag i Sibirien, er samtidig en historie om kærlighed og medmenneskelighed.