Anonym (ikke efterprøvet)

Gud taler ud af Jens Blendstrup

"Danmark har tabt 1-3 til Sverige. Og Gud har låst Gerd Lillian inde i redskabsskuret. Det er hendes skyld." Gud er Vor Fader, og her er det bogstavelig ment. Gud er far, gud er boss, og Gud er psykolog. Gud køber hus, og da hele familien - Gud, Gerd Lillian og de 4 drenge - skal flytte, sidder de…

Borgmester Gud af Martin Glaz Serup

Der er gøgl og karneval på mange planer i Martin Glaz Serups anden digtsamling 'Borgmester Gud'. “Det er byfest” - og på festpladsen møder læseren både Pinocchio på valium og Ole Lukøje med ild i paraplyen, men sandelig også en vis autoritær og streng Borgmester Gud, som med alle magtens beføjelser…

Langt fra Gud 2

Nikolaj Zeuthen fortsætter, hvor han slap, med en særegen og syrlig digtsamling, der både rummer narrative og lyriske kvaliteter. 

Marianergravens brud

Det er udfordrende, grænsende til frustrerende, men også æggende. Hvad pokker stiller man dog op med sådan en hermetisk billedblitzende rebus, der nægter at gå op?

Urhistorien

Peter Madsen har lagt sine særlige hænder på skabelsesberetningen med verdensklasseillustrationer.

Som Sørine læser Bibelen

Sørines bibelfortolkning er levende og personlig og knytter an til nogle af vor tids store eksistentielle problemstillinger.

Da jorden fik feber

Særdeles aktuel klimafortælling for børn og voksne fortæller om, hvordan Gud vågner efter en lang søvn og skaber vores planet, som bliver hans øjesten, indtil mennesket begynder at ødelægge den.

Men størst af alt

Kim Fupz Aakeson tør stille store spørgsmål og kan beskrive grimme følelser, så de føles legale. I denne bog om skabelsesberetningen er emnerne både misundelse, ondskab, kærlighed og godhed.

Korte svar på de store spørgsmål

Op til sin død arbejdede fysikeren Stephen Hawking på denne udgivelse, hvor han samler det meste af sin viden for at give gode bud på universets grundlæggende spørgsmål.