Anonym (ikke efterprøvet)

Sapfo

Mette Moestrup og Mette Christiansen har begået en kraftpræstation med en gendigtning af Sapfos fragmenter, der fremhæver den oldgræske digters sensuelle og poetiske stemme.

Jeg er grønnere end græs

Sapfos lidenskabelige digte er skrevet for 2600 år siden og findes for størstedelens vedkommende kun i fragmenter. Alligevel er de virkningsfulde og ofte åndeløst smukke.

Mythos

På trods af det faktum at de græske myter har været genfortalt rigtig mange gange, har ingen gendigtning nogensinde været bedre.

Femten hunde : en fabel

Olympens guder skænker 15 hunde menneskelig intelligens og sprog for at se, om det gør nogen forskel for dyrenes liv på jorden. Hvordan håndterer dyrene deres nye komplekse bevidsthed og helt nye følelser i omgangen med mennesker og artsfæller?

Uendelighederne

Sublimt sprog, uhyggeligt præcise detaljer og figurer, som er svære at frigøre sig fra kendetegner denne specielle læseoplevelse fortalt af guden Hermes over fireogtyve timer.

Achilleus' sang

Den eksilerede græske dreng Patroklos møder den jævnaldrende dreng og halvgud Achilleus. Deres venskab bliver med tiden til et varmt kærlighedsforhold, der dog bliver truet, da krigen imod Troja bryder ud, og de begge skal deltage i krigen ved siden af helte som Agamemnon, Odysseus og Ajax

Prinsessen og guden

Den unge prinsesse Psyche er så smuk, at Amor forelsker sig i hende. Før de elskende kan forenes, må Psyche imidlertid gennemgå umenneskelige prøvelser