Anonym (ikke efterprøvet)

Litteratur fra Grænselandet

Der er mange historier i Grænselandet, Nord-og Sydslesvig. Grænsen har både ligget ved Ejderen og Kongeåen, før historiens gang gav den sit nuværende leje. Grænsen, der før skilte, men som nu danner rammen om et frugtbart kulturelt samvirke, er udgangspunkt for denne liste. Listen indeholder…

Genforeningen 1920

Enestående samling af postkort, fotografier og originale kilder fra tiden omkring Genforeningen 1920 er spændende læsning for alle, der interesserer sig for perioden.

Genforeningen i et skønlitterært perspektiv

Genforeningen kalder man i Danmark resultatet af den afstemning, der i 1920 fandt sted i det tidligere hertugdømme Slesvig: Nordslesvig blev en del af det danske kongerige, og Sydslesvig en del af den…

Genforening

Levende og indsigtsfuldt portræt af en af hovedpersonerne bag kampen for at få Nordslesvig tilbage til Danmark, en kamp som kulminerede med afstemningen d. 10 februar 1920.

Genforeningen 1920 : da Danmark blev samlet

Der vil uden tvivl komme flere bøger om Genforeningen frem til 100-årsdagen i 2020, men Simon Kratholm Ankjærgaards bog vil blive stående som et af de helt store værker.

Jens og Marie : en genforeningsroman

De historiske kendsgerninger danner en naturlig baggrund for den levende og nuancerede personbeskrivelse i Linda Lassens dokumentariske roman.

Nederlagets børn : en slægtsroman fra 1864

Nu er det længe siden: En sønderjysk familie følges fra slaget ved Dybbøl i 1864 og frem til systemskiftet i 1901. Familiens udvikling afspejler en omskiftelig periode i Danmarkshistorien med store politiske spørgsmål og omvæltninger i samfundslivet og privatlivet

Når dagene strenges

Jens Peter deserterer fra tysk tjeneste under 1. verdenskrig og flygter til Danmark, men bliver efter genforeningen forenet med sin familie, selv om en del forbliver i Tyskland.