Anonym (ikke efterprøvet)

Knut Hamsun: Sult

En ung mand kommer til Kristiania i 1890 - eller Oslo som byen hedder nu: »...denne forunderlige by, som ingen forlader, før han har fået mærker af den«. Jeg-fortælleren er fattig og anonym og forsøger at ernære sig ved sine skriverier, men lever konstant på sultegrænsen, mens han forsøger at holde…

Sultekunstnerinde af Lotte Inuk

Nuuk, Grønland. Is-polarnætter og nordlys. 1978. Charlie er 13 år, 168 cm høj og vejer 28 kilo. På dette sted og tidspunkt er der ikke mange registrerede tilfælde af den barske sygdom anoreksi. Faktisk mener lægen, der stiller diagnosen, ikke at der er fortilfælde i landet.

Menneskets dybeste erindring

Filosofisk og dyster jagt ind i litteraturen sætter spot på kolonialismen og de ar, den sætter i flere generationer. 

Det spektakulære samfund

Kunstpolitisk værk, der spidder vores varefikserede samfund med paroler, sentenser og filosofiske oneliners

Storebror

Fremragende fransk debutroman om immigrantlivet i en forstad, hvor fremmedgørelse, fattigdom og fordomme er støbt i betonen.

Og sådan blev det

Maren Uthaugs debutroman 'Og sådan blev det' er en grum barndomserindring om at blive trukket op med rode, om familiehemmeligheder, savn og ubrydelig kærlighed, der overlever på trods.

Det vågne hjerte

Hele sanseapparatet sættes i spil i historien om en ung kvindes længsel efter frihed og kærlighed i begyndelsen af firserne. 

Hvor Europa begynder & En gæst

Den vestlige verden set igennem øjnene på en japaner er fascinerende læsning, der belyser, hvor svær vores verden kan være at få greb om for en udefrakommende.

Den ensomme bodybuilder

Motoya bringer læseren ud i absurditetens afkroge for at belyse karakterernes brister med en enkelhed og styrke, der resonerer lang tid efter læsningen.