En række bøger med inspirerende læsning du kan tage med til Paris. Og selvom du ikke skal til byernes by, kan du stadig kigge med - måske er der alligevel en bog, der frister.
Da Gustave Flauberts roman 'Følelsernes opdragelse' udkom i 1869, fik den en blandet modtagelse hos de franske anmeldere. Som det også var tilfældet med Flauberts debutroman 'Madame Bovary', syntes mange, at 'Følelsernes opdragelse' var vulgær og dårlig.
Journalist, samfundsdebattør og glødende ateist, Christopher Hitchens, får konstateret strubekræft, og nitten måneder senere er han død. Intens og barsk bog, som gør ondt at læse.
’Dødelighed’ er Hitchens’ personlige og bevægende testamente om tiden som borger i sygdomsland, et sted, han selv…
Antoine de Saint-Exupéry afleverede aldrig et manuskript til forlaget, uden at de var nøje gennemarbejdet og stod som et fuldstændigt værk. Derfor var der også mange, der mente, at »Citadellet« aldrig burde have været udgivet.
'De Elendige' blev langet over disken i danske boghandler i 1990erne, da 'Les Misérables' gik som populær musical verden over. Sådan fik galejslaven Jean Valjean et eftertrykkeligt comeback.
Med »Pestmuren« har André Brink flyttet scenen fra Sydafrika til Provence i Sydfrankrig.
Hovedpersonerne er dog begge fra Sydafrika. Paul er hvid og i 50erne. Andrea er farvet og omkring de 30 år. Han har netop friet til hende, da de rejser til Provence for at lave research til en ny film baseret…
Albert Camus' »Den fremmede« handler om en fransk kontormand, Meursault, som tilfældet gør til, morder, da han bliver involveret i en hævnfejde i Algier. Han begår et meningsløst drab på en araber og idømmes dødsstraf. Ikke kun på grund af mordet, men også fordi han ikke viste ydre tegn på sorg ved…