Anonym (ikke efterprøvet)

De lange veje af Robert James Waller

Lån bogen på Jeg tog i sin tid "Broerne i Madison County" i 'forkert' rækkefølge, altså først filmen, derefter bogen af Robert James Waller. En vidunderlig romantisk historie var det. Starten på dén historie er placeret i 1989, hvor Francesca Johnsons børn fortæller hendes historie. Hun er netop…

Slugt

Kunstens fortærende længsel og uro er beskrevet lyrisk og sanseligt i Christina Englunds roman om fotografen Francesca Woodmans korte og intense liv.     

Hvor jernkorsene gror

Den prisvindende fotograf Jan Grarup fortæller om sine rejser til verdens brændpunkter og de personlige omkostninger. Både billeder og tekst er barsk, men nødvendig, læsning, hvis man tør bevæge sig ud af sin tryghedszone.

Om at sige ja : erindringsglimt 1947-1977

Jacob Holdts fortælling om sine første 30 år er interessant, overraskende og utrolig detaljeret. Fra barndommen i en vestjysk præstegård til vagabondårene i USA og succesen med Amerikanske billeder.

Olgas bog

Den sanselige og fragmentariske roman skildrer Olga med et kunstnerisk sind og en tiltagende sindssyge i forrige århundredes Aarhus. 

Vivian

Suverænt velskreven biografisk roman giver et fragmenteret indblik i den amerikanske gadefotografs liv og balancerer på en knivsæg mellem virkelighed og fiktion.

Ser du månen, Daniel

Den rå – og virkelige – historie om at være gidsel hos Islamisk Stat i 398 dage giver os et blik ind i håbet, overlevelsen, torturen og forhandlingerne for at få Daniel Rye frigivet.

Bataljemaleren

Er det bedre at være amoralsk end umoralsk- det er ét af de spørgsmål, der rejses i denne intense roman af den spanske forfatter Arturo Pérez-Reverte om krigsfotografen Faulquez.

Sommerfuglebilledet

Skildring af Grace Shields liv med mange smertelige tab men også stor kærlighed og en fremragende kunstnerkarriere som fotograf, sammenstillet med det liv hendes bedstemor fik, da hun fravalgte sit talent som maler