Anonym (ikke efterprøvet)

Svinestierne af Susanna Alakoski

Susanna Alakoskis romandebut fra 2006 er blevet en bestseller på svensk. Mon ikke det samme sker i Danmark? Det fortjener den. Det er ikke en egentlig selvbiografi, men romanen bygger på Susanna Alakoskis personlige erfaringer om at stamme fra Finland og vokse op i en fattig familie i Sverige.

For min søsters skyld af Jodi Picoult

En medrivende roman om et aktuelt og kontroversielt emne – nemlig donorbørn. Det er ganske enkelt en fremragende bog, der er meget svær at lægge fra sig – en rigtig "pageturner".

Er mor død

Når mor ikke er den bedste i verden. Vigdis Hjorths roman om en datters mor-opgør er en smuk og smertefuld fortælling om barndommens sår og bristede familiebånd.

Jeg holder mest af jer alle tre

En smuk og opmuntrende historie om tre små bjørne-søskende, der ikke kan forstå, hvordan de hver især kan være den mest vidunderlige babybjørn i hele verden. 

Ophav

En smuk og rørende roman om kunstneren Miriam, arkitekten Kai, datteren Sui og deres individuelle forsøg på at blive dem, de er. Endnu et fremragende værk af Eva Tind.

Virginia is for lovers

Hesselholdt har skrevet endnu en roman, der bygger på virkelige hændelser. Den gode historie drukner desværre lidt i et vellykket stilistisk projekt.

Francesca

Anden bog om kriminalinspektør Charlie Lager er en stemningsfuld kriminalroman med knivskarpe karakterer.

Oplyst

Vanvittigt velskrevet erindringsroman af Tara Westover, der fortæller om en opvækst uden sammenligning og om, hvordan viljen til uddannelse reddede hendes liv.

Kastevind : erindringsglimt fra en barndom

Ualmindelig fin barndomsskildring i et meget flot og sanseligt sprog. Sangskriver og tekstforfatter Albert Windings (f. 1963) erindringsglimt fra barndommen. Hun fortæller om at navigere mellem voksne der er optagede af deres eget. Om sårbare venskaber, drenge og det første kys - og om at…