Anonym (ikke efterprøvet)

En fortælling om kærlighed og mørke af Amos Oz

På alle måder en stor erindringsroman om en jødisk families historie. En historie fuld af kærlighed, håb og bristede forventninger og med moderens tragiske selvmord som bogens glødende smertetråd.

Damen med den bemalede hånd

Hindiuistiske guder, stjernebilleder og forestillinger om det lykkelige Arabien tørner sammen i to mænds møde på den indiske ø Elephanta i morsom og poetisk historisk roman.

Kødets tid

Lina Wolff har skabt en bizar og besættende fortælling om det moderne menneskes deroute.  

Secondhand-tid

Den belarusiske systemkritiker Aleksijevitj fortællinger fra det lille menneskes liv under det sovjetiske kapitel af verdenshistorien er litteratur af den helt store slags.

Borgmesterens tunge

Eventyrlig roman om historiefortællingens og sprogets magi - To amerikanske mænd rejser til Italien - den ene leder både efter en bortført kvinde og en beundret sjuft af en forfatter - Den anden søger sin gamle ven, hvis breve og historier bliver mere og mere usammenhængende

Tristram Shandys levned og meninger

Uafsluttet roman, hvor hovedpersonen i en bevidst omstændelig stil beretter om sin faders paradoksale livsbetragtninger og sin militærtossede onkels påhit Forord af Morten Søndergaard Filmatiseret af Michael Winterbottom i 2005 under titlen 'Tristram Shandy' Tidligere udgave: 1976 på forlaget…