Anonym (ikke efterprøvet)

Hans-Ulrich Treichel: Den bortkomne

De sidste krigsmåneder i Tyskland i 1945 og årene derefter skete der absurde og rystende hændelser, der først i nyere tid er blevet behandlet seriøst i skønlitteraturen. Krigen og flugten fra østområderne betød blandt andet, at familier blev splittet ad. I skovene i Østpreussen løb børn…

Fortielsen : roman

Emilia blev voldtaget få dage efter hun mødte sin mand, men fortæller det aldrig. Flere år efter dukker traumerne op, og hendes ægteskab sættes under pres. Kan man leve med så stor en fortielse for sin elskede?

Friis, Agnete - Sommeren med Ellen

Agnete Friis’ 'Sommeren med Ellen' er en hybridroman, der først og fremmest udfordrer den klassiske krimi som genre, men som også udforsker den psykologi, der ligger bundet i en mands dramatiske fortid.

Sommeren med Ellen

Den velsmurte og overraskende roman skildrer en midaldrende mands opgør med fortiden i et vellykket miks af krimi og socialrealisme.

Glimt

Sam husker kun glimtvise billeder fra den dag, hans familie blev myrdet. Mange år senere tager han tilbage til barndomshjemmet for at sammenkæde brudstykkerne af information.

Hvor intet bryder vinden

Leonora Christina Skovs seneste roman er en uforudsigelig psykologisk thriller med præmissen: Hvad sker der, når man sender syv mennesker med liv på samvittigheden ud på en øde ø i en måned?

Luftkrig og litteratur

Bogens hovedessay består af en række forelæsninger om hvordan den tyske efterkrigslitteratur har behandlet de allieredes bombninger af Tyskland under 2. verdenskrig, og forfatteren tematiserer i den forbindelse begreber som hukommelse og fortrængning. Desuden et portræt af den kontroversielle tyske…

Afrikanske veje

En dansk journalist i Kenya er ramt af skriveblokering, og da hun farer vild i bilen bliver hendes tanker og fortrængte erindringer også konfuse.

Afrikanske veje

En dansk journalist i Kenya er ramt af skriveblokering, og da hun farer vild i bilen bliver hendes tanker og fortrængte erindringer også konfuse.

Et andet sted

Anna indleder en affære med sin ekskæreste. Hun er ikke i stand til stoppe miseren før alt andet i hendes verden braser i grus. Mens verden er på sit sorteste indser hun også nogle ligeså grumme ting fra sin barndom