Anonym (ikke efterprøvet)

Med egen hånd

Suzanne Brøgger er i topform i sin nye bog, hvor hun med sit vægtige tankegods undersøger tidens aktuelle temaer i dialog med sit eget liv og sine tidligere værker.

Tæt på forfatterne - forfatterbiografier

En forfatter kan forføre med ordenes magi, og man kan næsten opleve at blive en lille smule forelsket i det menneske, hvis ord bringer én ud af sig selv. Vi har samlet en række biografier, essays og selvbiografiske romaner af en række store forfattere. 

Suzanne Brøgger : samtalememoirer

En fascinerende tidsrejse i Suzanne Brøggers liv og forfatterskab. Sløret bag myten løftes, og samtalebogen giver indsigt i sammenhængen mellem forfatterens liv og værk.

En som Bjarne Reuter

Grundig og velskrevet biografi, krydret med masser af citater, kaster et sjældent lys over et stort forfatterskab og historien bag og giver lyst til at læse mere.

Soldat. Arbejder. Anark. Ernst Jüngers forfatterskab

Ernst Jünger (1895-1998) er en af de største og samtidig mest omstridte tyske forfattere i det 20. århundrede. Da Første Verdenskrig brød ud i august 1914, meldte han sig straks under fanerne, og i efteråret 1918 modtog han Tysklands højeste militære udmærkelse, Pour le mérite, for sin krigsindsats.

Et græsstrå i vinden. Samtaler med Jens Smærup Sørensen

Erik Skyum-Nielsen er nu klar med en samtalebog med og om Jens Smærup Sørensen: ”Samtalerne i denne bog blev ført i løbet af tre gavmildt solbeskinnede sensommerdag i august 2015. Vi sad i timevis i Vibeke og Jens Smærup Sørensens store, lyse stue i Nykøbing Mors, ved et lille, rundt bord foran en…

Livet og skriften

Om H. C. Andersen (1805-1875) som moderne digter i en politisk, samfundsmæssig og kulturel brydningstid, om hans forfatterskab i form af eventyr, romaner, lyrik og drama og om hans privatliv.

Livsangst og ordsult

En samtale mellem tyskerne forfatteren Herta Müller (f. 1953) og forfatteren og litteraturprofessoren Michael Lentz om nobelprismodtagerens tanker om at skrive og leve i et diktatur.