Anonym (ikke efterprøvet)

Min grønne himmel af Simon Glinvad

Nærværende og stemningsfuld lille roman om det erindrings- og erfaringsstof, der former os som mennesker og forfølger os gennem livet.  Jeg-fortælleren, en navnløs mand sidst i halvtredserne, lever i selvvalgt isolation langt ude på landet omgivet af natur og med sine to hunde som eneste…

Inderkredsen af T. Coraghessan Boyle

Et underspillet og ulidenskabeligt, men stærkt foruroligende drama om den pris, de nærmeste betaler for at underkaste sig en karismatisk og genial sexforskers visioner.

Siffrine af Cecil Bødker

Jost får øje på den dejligste mørkøjede pige i en tynd dansekjole ved sommerballet i nabolandsbyen, og de danser hele natten. Husmandssønnens og tatertøsens kærlighed bliver modtaget med afmålt høflighed og skepsis af Josts regelbundne forældre, som har haft forventninger om at få Jost gift med en…

Argumenter imod kvinder

Vigtig bog, fyldt med markante citater, dokumenterer på underholdende vis, hvordan kvinder i kampen for ligestilling er blevet mødt med fordomme og ydmygelser.

Vejen væk

En rørende og rå ungdomsroman om særlige venskaber, forelskelse og tab og om at vokse op i sin fars skygge. For fans af John Green.

En anden gren

Personlig, gribende og velskrevet slægtshistorie fyldt med atmosfære og fortalt med stor indlevelse i et sansemættet og malende sprog.

Odinsbarn

Fuldfed fantasy med stærke rødder i den nordiske mytologi. Magisk, velskrevet og med en handling, der holder til sidste side og gør det umuligt at vente på næste bind.

Bag hegnet

Skuespil om det konforme liv på en forstadsvillavej og om fordomme og forventninger til de nye naboer, der er flyttet ind.

Tør aldrig tårer bort uden handsker - 3. Døden

Sidste del af Jonas Gardells rørende trilogi om da AIDS kom til Sverige er – ikke overraskende – trist. Men den er også skrevet med kærlighed og humor og er et vigtigt stykke kulturhistorie.