Anonym (ikke efterprøvet)

Til minde om en betingelsesløs kærlighed

Autofiktiv roman beskriver forfatterens forhold til sin mor og opvæksten som klassens mobbeoffer. Det er rørende læsning, men heldigvis iblandet en god portion humor.

Mors gaver

Gennem julegavelister fra de sidste tre årtier forsøger en voksen kvinde at forstå sig selv, familierelationerne og moderen der er ramt af Alzheimers sygdom.

Vi er ikke os selv

Psykologisk og socialrealistisk roman. Den amerikanske kvinde Eileen kæmper livet igennem for at nå sine sociale ambitioner, på trods af livets barske realiteter som fattigdom, alkoholmisbrug, og sygdommen Alzheimers. Men ærgerrigheden har også sin pris.

Glemt

Efter længere tids stress og ubehagelig opførsel får lægen Daniel konstateret Alzheimers, og hans kone Annemette må træde til og overtage føringen. Men hvornår må man acceptere nederlag mod en uhelbredelig sygdom?

Vi er ikke os selv

Eileen Tumulty er fra 1941, irsk immigrant, og er vokset op Queens, i et hjem, hvor humøret svinger mellem dyb smerte og stor glæde, afhængigt af meget alkohol, der er blevet indtaget. Da Eileen møder Ed Leary, som adskiller sig meget fra de mænd, hun normalt omgås, tror hun, at hun har fundet…

Den gamle konge i sit eksil

Rørende og meget smukt portræt af forfatterens demente far fortalt med humor og varme. Bør læses af alle, som er sammen med eller som kender mennesker med demens.

Det mangehovedede uhyre

I Frankrig kæmper en kvinde med at passe sin alvorligt syge far; Han har fået konstateret Alzheimer, men sygdommen rammer ikke kun ham; den har også store konsekvenser for de pårørende

Grænsen

Moderne finsk tragedie, der afprøver grænserne mellem liv og død, rigtig for forkert.