Anonym (ikke efterprøvet)

Filmatiserede klassikere

Film, der bygger på klassiske romaner, har altid været en populær genre. Disse film bringer liv til de ikoniske karakterer og historier, som læsere har elsket gennem årene. En god film baseret på en klassisk roman skal kunne bringe bogens fortælling til live og samtidig være tro mod dens ånd og…

Filmatiserede bøger

Mange gode film bygger på romaner, og en god filmatisering kan bringe vores litterære helte og skurke til live på det store lærred. Filmatiseringen balancerer mellem at bevare bogens vigtige elementer og samtidig tilpasse historien til filmmediet. Nogle gange lykkes det, og filmen kan i så fald…

Filmatiserede science fiction romaner

Der er skrevet mange spændende science fiction historier, og en del af dem er også blevet filmatiseret. Listen her er et udpluk af disse, dog kun romaner og noveller som findes oversat til dansk.

Filmatiserede kærlighedsromaner

Der er skrevet en masse gode kærlighedshistorier, og mange af dem er blevet filmatiseret. Listen her er et udvalg af filmatiserede kærlighedsromaner, som er udkommet på dansk og filmatiseret efter 2015. 

Bøger, der er blevet til tv-serier

Vi ved alle, at bogen er bedre, men nogle gange er filmatiseringen også ret god! Ja, for hvad er mere nærliggende end at snuppe en fortælling, der allerede én gang har vist sit værd og fortælle den gode historie igen - i en TV-serie?