Anonym (ikke efterprøvet)

Filmatiserede bøger

Mange gode film og tv-serier bygger på gode romaner. Listen her indeholder en række gode bøger, der er blevet filmatiseret.

Filmatiserede krimi/spændingsromaner

Der findes en masse gode krimi- og spændingsromaner, som er blevet filmatiseret. Listen her er et udpluk af disse, dog kun med titler som findes på dansk.

Filmatiserede science fiction romaner

Der er skrevet mange spændende science fiction historier, og en del af dem er også blevet filmatiseret. Listen her er et udpluk af disse, dog kun romaner og noveller som findes oversat til dansk.

Filmatiserede kærlighedsromaner

Der er skrevet en masse gode kærlighedshistorier, og mange af dem er blevet filmatiseret. Listen her er et udvalg af filmatiserede kærlighedsromaner, som er udkommet på dansk og filmatiseret efter 2015. 

Serena

Rå, voldsom og dragende. ’Serena’ har alt, hvad en bog om den amerikanske vildmark skal have. Filmatiseret i 2014 under samme titel af Susanne Bier

Inferno

Dan Brown disker igen op med en forrygende cocktail af spænding, skjulte symboler og som noget nyt - et tankevækkende og ganske moralsk provokerende tema. Filmatiseret i 2016 under samme navn med Tom Hanks i hovedrollen.