Anonym (ikke efterprøvet)

Dan Turèll : Mord på Malta

»Mord på Malta« indbragte i 1983 Dan Turèll Poe-klubbens »Gyldne håndjern« for årets bedste kriminalroman. Dan Turèll forsikrer i en diskret note i bogen, at den »ikke på nogen måde foregiver eller tilstræber at være et loyalt, turistisk korrekt billede« af Malta. »Hvis alle maltesere blev…

Sommer af Benn Q. Holm

Vi følger yuppiefamilien Peter, Nanna og datteren Natasha i deres sommerferie, som skulle være en ferie med fred og ro, samt tid til at dyrke parforholdet og familien.

Vitello rejser på charterferie

Tag med på charterferie til syden, hvor ubegrænset spilletid i flyet, fri adgang til is og pool er sagen for Vitello, der selvfølgelig kommer galt afsted allerede i lufthavnen.

Dyr for viderekomne

Otte sjove, mærkelige og melankolske noveller tager udgangspunkt i forskellige dyr i fortællinger om menneskelige relationer.

Har du husket det hele, Jan?

Billedbog. Manden Jan skal på ferie. Han har lidt travlt, da han pakker kufferten, så mon han husker det hele?

Vi på Krageøen

Krageøen beskriver et uspoleret miljø, der næppe findes i dag. Astrid Lindgrens enestående indsigt i børns natur hæver bogen op over det idylliserende. Originaludgave: 1964. Filmatiseret samme år.

Til stranden

Endnu en sproglig perle om moderne dilemmaer fra Højrup, der skriver, så havmågerne synger, og man glemmer, at romanen er stillestående som en sommerdag på stranden.

Sommerhus

En vidunderlig og virkelig velskrevet bog om de evigt lange somre i sommerhus og i familiens skød. ’Sommerhus’ er en af de smukkeste barndomsskildringer, jeg nogensinde har læst.

Villads fra Valby på sommerferie

Villads fra Valby er færdig med 0. klasse og har sommerferie. Han glæder sig, men ind imellem kan det godt være kedeligt, men han har en god fantasi.