Klassisk kvindelitteratur

Begrebet kvindelitteratur opstod samtidigt med 1970'ernes kvindebevægelse, og det er en positiv betegnelse for litterære værker, der udtrykker kvinders selvbevidsthed og identitet, og som er skrevet af kvinder. Her kommer en liste over værker, der for de flestes vedkommende udkom længe før…

Ting jeg ikke vil vide

Forrygende skarp fortælling om, hvordan et forsagt barn bliver en karismatisk kvinde og forfatter. En opfordring til alle (kvinder) om at give deres stemme til kende.

Ny feministisk litteratur

I de nye feministiske værker nedbrydes tabuer og ligestillingskampen er blevet mere inkluderende og humoristisk. Den bevæger sig udover spørgsmålet om køn og fletter andre identitetsmarkører ind som social klasse og etnicitet.

Feministiske klassikere

Den feministiske kanon vokser sig længere og mere mangfoldig for hver dag, og det er værd at fejre. Forbudte feministiske værker bliver oversat til dansk, glemte kvinder bliver skrevet frem, oversete værker for renæssancer og klassiske værker kommer i nye klæder. 

Kvinder i kamp

Den fortsatte debat om ligestilling mellem kønnene kører på højtryk i nye udgivelser. Litteraturen giver vinkler til kvindernes kamp for ligestilling, ligeværd og lige muligheder. Det gælder både fagbøger med ny forskning og skønlitterære indspark med stærke personlige vinkler.

Feministiske tegneserier og graphic novels

Tegneserieuniverset er blevet beriget med endnu flere forskellige tegnestilarter, emner og formaet og der er sket en voksende interesse i mediet fra voksne og meget seriøse læsere. Tidligere forbandt man ofte tegneserier med ”noget for børn og barnlige sjæle” og med superhelte, humor, action og…