Anonym (ikke efterprøvet)

Jomfru Fanny af Bodil Steensen-Leth

Hvem var Jomfru Fanny, som også blev kaldt Dronningen af Aabenraa? Bodil Steensen-Leth går bag om myterne og tegner et levende portræt af en af Danmarkshistoriens sære skæbner.

Kvinderne på Brewster Place af Gloria Naylor

En række sorte kvinder i et fattigt kvarter i en amerikansk nordstatsby skildres realistisk og barsk, men også medfølende og varmt. En række sorte kvinder i et fattigt kvarter i en amerikansk nordstatsby skildres realistisk og barsk, men også medfølende og varmt. Anbefalet af bibliotekar Stine Juhl…

Pigen der reddede julen

Den selvstændige opfølger til Drengen de kaldte Jul  husker os på, hvorfor det er så vigtigt at bevare håbet.

Skabelon

Norsk debutroman er en original og vidunderligt velskrevet blanding af socialrealisme og en mørk, næsten magisk skovstemning, der er som taget ud af et nordisk folkeeventyr.

Oliver Twist (ved Maj Bylock)

Meget fin genfortælling af historien om forældreløse Oliver Twist, der overmandes af urimelige begivenheder, indtil hans liv forvandles til et eventyr. Originaludgave: 1838

Lysbringersken

Barsk og interessant roman om hekseforfølgelse og kvindeundertrykkelse i Danmark og Europa i slutningen af 1400-tallet.

Pigen der fortalte film

Fascinerende beretning om film, fortællekunst og hverdagens magi er første værk på dansk af den chilenske forfatter Hernán Rivera Letelier men forhåbentlig ikke den sidste.

Jordemoderen fra Hope River

Stærk, flittig, empatisk. En ny romanheltinde er født - jordemoderen fra det bjergrige West Virginia, der bærer på en tung hemmelighed.