Noter om sorg

Aldrig er kommet for at blive. Chimamanda Ngozi Adichie skriver smukt, råt og bevægende om at miste sin far.

Midnatsbiblioteket

Matt Haig har skrevet en rørende og spændende roman om livsvalg, selvaccept og bogmagi. En læseoplevelse som både underholder og sætter sig i læseren efterfølgende.

Det er de oprørske der svigter

Familien Brinch er tilbage med fiskersønnen Erling og hans barnebarn Jakob i spidsen. Fortælleglæden er intakt, men desværre lever denne roman ikke op til sin vellykkede forgænger.

Skolekomedie

Med kulsort humor og en god portion selvkritik fortæller Erling Jepsen om sit første forsøg som dramatiker, da han skriver årets skolekomedie til Haderslev Katedralskole.

Sælsomme vækster

Perfekt komponeret og poetisk roman om en ung pige, der forsvinder og kommer tilbage og puster nyt liv ind i et traditionsbundet samfund.

Spøgelser

Dolly Alderton rammer plet igen med denne fornøjelige, rørende og rammende roman om at være kvinde i 30’erne.

Efterhånden mulighed for sol

Med sprogligt overskud og grovkornet sødme fortælles historien om Tom og Julie. Det er ikke lutter lagkage at være en figur i Michael Enggaards romaner.

Kære barn

Velskrevet tysk thriller byder på masser af psykologisk spænding, overraskelser og eftertanke.

Værelse samlet af kvinder

Bolden er på kvindernes banehalvdel i Katrine Grünfelds stramt komponerede og fragmentariske roman om skilsmisse, identitet, livskrise og kvindefællesskaber. 

Krigslys

Kan man stole på sine minder? Nathaniel må som voksen genhuske det, han tror at huske fra en ikke helt almindelig barndom i Ondaatjes fabulerende udviklings- og spionroman.