Anonym (ikke efterprøvet)

Pandoras æske af Charlotte Strandgaard

To mennesker mødes, gifter sig og får barn. Kærligheden dør, og krigen om forældreretten begynder. Realistisk og barsk roman, der sætter fokus på barnets tarv. Romanen er delvist en dagbogsroman og delvist sagsakter i en skilsmissesag. Til tider barsk læsning om kampen mellem to forældre, for at få…

Patriarken af Trisse Gejl

Meget rørende og smukt skrevet fortælling om en helt almindelig familie. Den handler om, hvor skrøbelige vi er og hvor svært det med følelser kan være!

Til Mervas af Elisabeth Rynell

Kraftfuld og medrivende fortælling om skam fra det svenske Norrland, hvor et ganske lille brev griber afgørende ind i en midaldrende kvindes ensomme og isolerede tilværelse.

Bliv hvor du er af Margaret Mazzantini

Denne bevægende og smukke historie om stærk kærlighed er skrevet i et sprog så overvældende smukt og præcist, at man lever sig fuldstændigt ind i historien

Frederik Wenzels rejse af Benn Q. Holm

Det er sommer, og studenterne springer ud. Frederik venter bare på, at denne dag bliver overstået, for i morgen kommer Kajsa. Men dagen bliver ikke så nem at komme igennem.

Stjernen af Laila Ingrid Rasmussen

Og hvem er så Stjernen? Jo, det er naturligvis fortællerens far, helten og sømanden Thorkild. Frejdige beretninger om hendes barndom i Nansensgade-kvarteret i København.