Anonym (ikke efterprøvet)

Zulejkha åbner øjnene

En skræmmende historisk roman om de etniske udrensninger i Sovjettiden, fortalt med den unge kvinde Zulejkha i centrum.

Leksikon om lys og mørke

Norske Simon Stranger har skrevet en smuk roman om sin kones jødiske slægt og om Gestapo-agenten Henry Rinnan. Stranger skildrer i sin gribende historie både ofrenes og bødlens fortælling for eftertiden.

Kvartet til tidens ende

Krigens rædsler og kunstens frelsende kraft er hovedtemaer i ny dansk roman, som både fryder og frustrerer.

Natsværmeren

Fortid krydser nutid i spændende skæbnefortælling om venskab, hemmeligheder og overlevelse i en gulaglejr. 

Glimt af håb

Roman om en litauisk pige, hendes mor og bror, der i 1941 tages til fange af det hemmelige sovjetiske politi. Man følger pigen i 440 dage ud af 12 års fangeskab. Via tegninger forsøger hun at dokumentere rædslerne og vise sin far, at hun lever

Sløjfen i Stalins skæg

”Du ser så trist ud.” Med de ord gik jeg hen til billedet og malede en munter sløjfe om overskægget. Min heltedåd var en ret begrænset succes. De modigste af mine venner lo, men andre tav usikre eller kiggede ned i gulvet.”

Den smalle vej til det dybe nord

Det er umuligt at yde denne enestående roman om liv og krig, kærlighed og sorg retfærdighed gennem en anmeldelse. Men budskabet er klart: læs den – og forbered dig på at blive dybt berørt.

Gravgæst

Gamle skipper Gerlof bliver vækket midt om natten af en dreng, som banker på hans dør - Drengen kommer fra stranden og beretter om en gal mand med en økse på et skib fyldt med lig. En brutal hævner har opsøgt Ølands midsommer