Anonym (ikke efterprøvet)

Summen af vore dage af Isabel Allende

Uforglemmelig, kærlig og spirituel familiesaga fra ordmagikeren og stormatriarken Isabel Allende. "Jeg vil fortælle dig, hvad der er sket siden 1993, da du forlod os, og jeg vil begrænse mig til familien, som er det, der interesserer dig." Sådan skriver Isabel Allende til sin afdøde datter Paula i…

Silkefabrikken Harmony af Tash Aw

En medrivende skæbnefortælling fra et fjernt land med en fjern historie. Men også en fortælling om menneskelige følelser, både afklarede som uafklarede.

Min bror, for eksempel af Uwe Timm

Et blegt, utydeligt foto af en død soldat på forsiden og en prosa i skrabet stil og stilfærdig tone. - nej, Uwe Timms bog om en opvækst i Tyskland i skyggen af 2. verdenskrig falder ikke ned af hylden af sig selv. Men den er ikke desto mindre gribende som et ægte udtryk for den inderste kerne i…

Mit opdigtede land af Isabel Allende

En sprudlende og charmerende erindringsbog om en stærk kvinde, om hendes forunderlige familie, om de personer, der har betydet mest for hende, og ikke mindst om det land, som hun kalder ”sit opdigtede land”.

Vilde svaner af Jung Chang

Det er en historie om stort mod - om en familie, som trods alle vanskeligheder og farer holder sammen og elsker hinanden - om, hvordan et land udvikler sig, selv når alle odds er imod det.

Valbyengelsk af Erik Steffensen

Dette er beretningen om livet i det nu forsvundne Valby, set gennem en drengs briller. Drengen er kunstneren Erik Steffensen.

Swanerne på Malergården af Gerda Swane

Lån bogen på Swanerne blev rigtig kendt af hele familien Danmark, da Gyda Uldall lavede sine berømte tv-udsendelser om familien på Malergården. Sigurd Swane var jo en af Danmark store malere og også en maler, som kunne leve af sin kunst - endda særdeles godt. Hjemmet på Malergården var et fristed…

Der hvor du ikke vil hen

Medrivende slægtsroman med rammende tidsbilleder om to kvindeskæbner og kvinders muligheder eller mangel på samme i første halvdel af 1900-tallet.