Anonym (ikke efterprøvet)

Påskeøen af Jennifer Vanderbes

Lån bogen på Her er romanen for alle os, der elsker at læse om fjerne, eksotiske steder. Hvis man samtidig meget gerne vil belæres om det eksotiske steds historie og levevilkår og underholdes om levende, vedkommende mennesker, så er Jennifer Vanderbes' debutbog "Påskeøen" lige til at gå om bord…

Brummstein af Peter Adolphsen

I nærheden af Chur i Schweiz blev nogle drypstenshuler åbnet for publikum i 1906. En af de besøgende i Hölloch året efter var en tysk bankdirektør, Josef Siedler, som alene, dybt nede i grotten, fandt en mærkelig sten, der udsendte en brummende lyd.

Politik

Hvorfor stemmer vi som vi gør – og hvor har vi vores politiske holdninger fra? Forfatteren, der er politisk psykolog, gør os klogere, men også lidt skræmte, i denne Tænkepause.

Animalium

Stor, flot og opsigtsvækkende fagbog om nogle af jordens mange dyrearter og deres indbyrdes slægtskab.

I planetens vold

"I planetens vold" er en roman, der foregår i urtiden og handler om, hvordan det mon kan være gået til, at vi mennesker er blevet så anderledes end andre pattedyr.For 5-6 millioner år siden forsvandt skovene i det østlige Afrika som følge af en klimaændring med voldsom tørke, der drev alle ud på…

Min europæiske familie i de sidste 54.000 år

Med udgangspunkt i sin egen slægtsforskning og den nyeste DNA-teknologi, fortæller forfatteren (f. 1959) om menneskets indtog i den europæiske historie. Om bl.a. menneskets udvikling, vandringer, boligforhold, påklædning, fødevarer og dyrehold.

Dræsinen

Et storslået værk af både vanvittig og videnskabelig karakter. Sejlende på en dræsine krydser en mand Atlanten sammen med tre aber. Det er uforlignelig og uforglemmelig læsning.