Anonym (ikke efterprøvet)

Jelne af Henriette E. Møller

Stilsikker og meget velskrevet romandebut om pigen, der drog ud for at finde sig selv, sin fortid og sandheden om sin mors død. Fem stjerner – mindst!

Se frem

Underholdende patchwork af erkendelsesteori, moralfilosofi, Kants frihedsteori og så lidt om kvantemekanik og meget mere. Nørretranders er en formidabel fortæller.

Af den anden verden

Sprogets og fortællingens udvikling og essens udforskes i Svend Åge Madsens eksperimenterende robinsonade, hvor ikke kun samfundet, men selve hukommelsen er ude af drift.

Teknologi - Tænkepauser

Vi er intet uden teknologi. Uden flyvemaskiner, telefoner og ikke mindst øloplukkere kunne vi ikke dominere kloden. Men teknologi er ikke bare materielle dingenoter, der gør livet nemmere. Eller forvandler mennesket til selvmordspiloter, callgirls og bartendere. Den er også tidens altdominerende…

Rejsende

Nobelprisen 2018 gik til polske Olga Tokarczuk. I 'Rejsende' væves et utal af historier og betragtninger sammen til en storslået mosaik. En rejse ændrer altid et eller andet. En bog man ikke lige bliver færdig med.

Et døgn på jorden

Den 75-årige Rigmor er døende, og hun beder fortælleren om at give hende et døgn. I løbet af dette døgn tager hun, i sit sommerhus ved havet, afsked med sit liv og sine drømme og sorger.

På vej mod et nyt liv

Pensionisten Hatting føler sig ensom efter at have mistet sin kone for flere år siden. For at bearbejde sorgen og atter komme ud blandt mennesker tager han derfor på et krydstogt til middelhavet. Han bliver dybt forelsket i en ung pige, men er følelserne gengældt eller leger hun blot med ham?

Giv mig liv

I brudstykker fra fortællerens liv, får vi, som i en kabale, kortene lagt på bordet. Brudstykkerne afslører at noget har manglet, noget vigtigt i hans liv

Historien om mit hjerte

Underfundig og tankevækkende fortælling om de følelser og tanker der er tilknyttet livets efterår, eller ”eftertankens år”.