Anonym (ikke efterprøvet)

Alkoholmisbrug

Når alkohol er midtpunkt i fiktive værker, går livsnydelse og misbrug ofte hånd i hånd. Her finder du bøger, hvor alkoholmisbrug spiller en afgørende rolle for historiens hovedpersoner Der bliver gjort op med misbrug på flere måder: Børn, der er vokset op med alkoholiserede forældre, tager et…

Dødelighed af Christopher Hitchens

Journalist, samfundsdebattør og glødende ateist, Christopher Hitchens, får konstateret strubekræft, og nitten måneder senere er han død. Intens og barsk bog, som gør ondt at læse. ’Dødelighed’ er Hitchens’ personlige og bevægende testamente om tiden som borger i sygdomsland, et sted, han selv…

Date med en engel af Ronnie Andersen

En frelsende engel, smuk som en drøm med et pust af virkeligheden. Men kan den hjælpe i en verden, hvor alt handler om stoffer og det næste trip.

Linneas bog

Gribende roman om tilværelsen i Finland, Sverige og Danmark omkring Anden Verdenskrig med finlandssvenskeren Erik og hans familie og tiltagende alkoholmisbrug i centrum. 

Afslutninger

Den socialt akavede Sarah arbejder på et plejehjem, men har ellers ikke megen kontakt med nogen. Da underboens dreng får brug for hende, og den venlige blomsterhandler Mehmet også viser interesse, tager hendes liv en drejning. Til den brede læserskare af nye, danske tragikomiske romaner

Klassiske drukhistorier

Alkohol som livsnydelse og misbrug er et hyppigt tema i litteraturen til alle tider. I klassiske værker ser vi gennem århundreder karakterer, der drikker sig både helt eller halvt ihjel.

Ædru

Jesper Stein fortsætter sin forsoning med fortiden i bevægende og universel roman om at træde ud af afhængighedens skygge og mærke sig selv og livet i ædruelighedens klare lys.

Big Sur

Big Sur er et fint sted at sætte tænderne i den mytologiske beat-poets forfatterskab for første gang. Det er en bid, der smager af mere!