Anonym (ikke efterprøvet)

Alkoholmisbrug

Værker hvor alkoholmisbrug spiller en afgørende rolle for historien. Vis alle boglister

Dødelighed af Christopher Hitchens

Journalist, samfundsdebattør og glødende ateist, Christopher Hitchens, får konstateret strubekræft, og nitten måneder senere er han død. Intens og barsk bog, som gør ondt at læse. ’Dødelighed’ er Hitchens’ personlige og bevægende testamente om tiden som borger i sygdomsland, et sted, han selv…

Date med en engel af Ronnie Andersen

En frelsende engel, smuk som en drøm med et pust af virkeligheden. Men kan den hjælpe i en verden, hvor alt handler om stoffer og det næste trip.

Gode naboer

Under den blankpolerede overflade lurer det mørke og dystre i denne spændende psykologiske thriller om et sammentømret nabolag. 

Det Danmark du kender

Peder Frederik Jensen har skrevet endnu en hårdtslående samtidsroman, et vellykket og harskt portræt af det Danmark, du måske ikke kender.

Døden er kun et øjeblik

Thriller om kvindemishandling, der foregår i alle samfundslag, er en velskrevet skildring om Esthers forsøg på at frigøre sig fra en voldelig ægtemand.

Jeg tog ned til bror

Barsk og voldsom debut om en dysfunktionel families liv i Nordsverige, fortalt med ømhed og humor. Første del af trilogi og en af årets helt store læseoplevelser.

F20

Med knastør humor og stor nøgternhed beskriver romanen to søstres svære opvækst med omsorgssvigt og psykisk sygdom. Det er barskt, men aldrig sentimentalt.

Spurv

Anna Jacobina Jacobsen kan fortælle en historie, der får læseren til fysisk at mærke både smerte og en lille glæde.