Anonym (ikke efterprøvet)

Racisme i USA

I kølvandet på racekonflikterne i USA med George Floyds brutale død i politiets varetægt og de voldelige demonstrationer, har vi samlet en liste med nyere skønlitteratur og klassikere, der handler om racisme i det amerikanske samfund. 

Samling : roman

I korte afsnit fortælles historien om en sort kvinde, der på den ene side har karriere og kæreste og på den anden side er ved at blive ødelagt af racisme og sexisme. For alle, der interesserer sig for identitetspolitik, samfundsmønstre og det helt private menneske

Kriger uden maske

Fængende roman om den oversete danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba, der trodsede konventionerne på mere end én måde.

De savnede hjerter

Svidende, aktuel dystopi taler ind i frygten for det ukendte og minder os om vigtigheden af øjenåbnende litteratur og kunst.

Drømmene maler virkeligheden

Popfænomenet Tobias Rahims digtsamling er en halvnøgen fornøjelse med stavefejl og uskarpe sætninger. Den vækker dog (læse)lyst hos dem, der normalt ikke læser.

Tyngdens regnbue

Med 50 års forsinkelse er Pynchons vanvittige mesterværk endelig udkommet på dansk. Et stykke litterær danmarkshistorie i sig selv. 

Ingen som dig

Nick Hornby charmerer med en vittig og elegant romantisk komedie om kærlighed på tværs af alder, klasse og race.

Harlem shuffle

Whitehead har skrevet et morsomt og spændende gangsterdrama, som mange vil kunne spejle sig i på tværs af tid og sted.