Anonym (ikke efterprøvet)

Solstål

Alle Sjæles Dag vender de døde tilbage. Marcus står i køkkenet og ser tilbage på sit liv. I én lang sætning erindrer han sin kone, børnene, sygdommen og sorgen og ikke mindst tænker han på en verden i forandring og kaos.

Forsøg over trætheden

Peter Handkes essayistiske forsøg på at beskrive forskellige former for træthed er svært tilgængeligt og sat op i en interviewform, der ikke fungerer.   

Jeg er Albert Storm : måske en historie

Albert Storms bror er forsvundet, og snart er det som om, at han aldrig har eksisteret. En foruroligende og finurlig roman med et filosofisk og eksistentielt twist.

Jeg er gråhvid : roman

Fortælleren Bjørn er i staten af 30'erne, hvor man formodes at have styr på sit liv. Det har han langt fra, og i en række korte dagbogsnotater og indre tankespor får læseren et indblik i et moderne menneskes svære og kaotiske liv

Født i går : en ordsymfoni

Eksperimenterende værk som i tekst, lyd og billeder ærligt og humoristisk beretter om manden Rousings midtvejskrise og deraf følgende genvordigheder

De ansatte

Med sit unikke bidrag til science fiction-genren beviser Olga Ravn endnu engang, at hun er en af dansk litteraturs stærkeste nye stemmer.

1,7 tipping point

Silja E.K. Henderson har skrevet et nyskabende og meget aktuelt værk, der tager fat i flygtningekrisen og aktuelle miljøpolitiske diskussioner.

Tainaron af Leena Krohn

Leena Krohns gennembrudsroman fra 1985 har fået meget ros og opmærksomhed og er nu kommet på dansk i en overbevisende, smuk oversættelse.

Tainaron : breve fra en anden by

Brevroman bestående af 30 ubesvarede breve skrevet af en kvindelig jeg-person, der opholder sig i byen Tainaron, der forandrer sig ustandseligt og hvor indbyggere ligner insekter