Anonym (ikke efterprøvet)

Mammutmanden af Søren Koustrup

Spændende drengebog for voksne, her er vovelyst, her er eksotiske egne, her er strabadser og spænding. Det handler om Sibirien og om ekspeditioner til Nordpolen i 1800-tallet. Denne bog er et glimrende eksempel på, at gedigen ’oplevelseslitteratur’ i bibliotekernes lidt stive opstillingssystem ender…

Rejsen til Den Blå Sø af Asger Berthelsen

Bogen om rejsen til Den blå sø fortælles af en mand, som husker godt, og han gør den primitive og anstrengende rejse meget levende for os. I Himalayakæden har jeg rejst 9 gange og oplevet den fra Sikkim i øst til Pakistan i vest. Det lille, tidligere kongedømme Ladakh er nu del af Indien, og her har…

Manden i Mongoliet af Kurt L. Frederiksen

"Det moderne menneske har tilsyneladende to store drømme; vi vil ud under fremmede himmelstrøg og møde andre mennesker og kulturer; og vi vil bekræftes i, at vi er noget, at vores liv har mening. Vi vil have verden som scene, høste bifald og vinde accept".

Efter åndemaneren

Kim Leine sætter punktum for sin storslåede trilogi om Grønland med et tredje bind, der emmer af overskud og fortællelyst.

Ekspeditioner : fra tundraen til savannen

Rane Willerslev har skrevet en eventyrlig og ærlig bog, der ikke lægger skjul på personlige og familiemæssige konsekvenser ved det grænsesøgende rejseliv, han nu har lagt bag sig.

Accept

Alt og intet falder på plads i denne værdige afslutning på øko-noir trilogien om det mystiske Område X.

Ud hvor livet frister

En engagerende biografi om den legendariske polarforsker og forfatter Mylius-Erichsen, der på tragisk vis endte sit liv på Danmark-Ekspeditionen.

Udslettelse

Det er alt det, øjet ikke umiddelbart ser, der pirker til fantasien og vækker gruen i Jeff Vandermeers øko-thriller om det mystiske Område X.