Anonym (ikke efterprøvet)

Filosofi og eksistens

Elsker du også tankevækkende, filosofiske og eksistentielle bøger? Bøger der ikke bare leverer en god historie, men som virkelig sætter tanker igang om vores liv, eksistens og  skæbne. Denne liste præsenterer et udfald af bøger der behandler livets store spørgsmål og præsenterer nye måder at…

Innocentia Park af Ingvar Ambjørnsen

Der er hedebølge i byen, alt er i opløsning for vores hovedfigur. Det er kynisme, livstræthed og det er eksistens til debat. Og intet mindre end fremragende skrevet.

Mellemlanding

Sort-humoristisk roman om en rodløs ung kvinde, der skal opholde sig 23 timer i Reykjavik på en mellemlanding, som samtidig bliver en mellemlanding i tilværelsen.

Tilbage til unaturen

Refleksioner over temaet mennesket i naturen og stærke sanseindtryk af solnedgange og ophold i det fri, hvor digtene er skrevet.

Sisyfos-myten

Om menneskelivets meningsløshed og om oprøret mod det absurde. Originaludgave: 1942

Legacy

Umiskendelig Høeck-digtsamling, der med selvironi og afklaret humor opsummerer et helt livs erfaringer med familie, ægtefælle, naboer, kolleger.

Modstandens melankoli

"Modstandens melankoli" er et moderne mesterværk af den ungarske László Krasznahorokai, der modtog The Man Booker International Prize i 2015.En dag modtager en lille oprørt landsby i det sydøstlige Ungarn et besynderligt besøg. Det er et mystisk cirkus, der er kommet til byen og som har verdens…

Poesi og andre former for trods

Trods kan antage mange former - fra den stille stædighed til anvendelse af magt og våben. Adda Djørups noveller spejler hele spektret aldeles fremragende

Kristus som antihelt

En bibellæsning med omdrejningspunkt i antihelten Kristus som et svar på det moderne menneskes religiøse og eksistentielle søgen, og dermed et opgør med den traditionelle tolkning af evangeliet.