Anonym (ikke efterprøvet)

Klimaet og kunstneren

Et vigtigt indspark i den aktuelle debat om klimakamp, klimaangst og individets og kunstens rolle i den store omstilling, verden står overfor.

Efter København

Et visuelt og taktilt mesterværk af stor grafisk skønhed med en visionær fortælling om et København i ruiner efter en klimakatastrofe.

København, udateret

Villads Andersens imponerende debut inviterer til debat, eksistentiel tvivl og eftertanke i vild klimafiktion.

Selv hvis alt forsvinder

Jens Liljestrands fremragende debut bringer klimakrisen ind i vores virkelighed. Det er udmattende og bestemt ikke opløftende.

Tørke

Andet bind i Eva Munks serie er en fin og aktuel roman om klima og kærlighed på kanten af voksenlivet.

Fire fortællinger om kærlighed

Mødet mellem mennesker giver glimt af håb, inden katastroferne styrer verden mod det totale sammenbrud i fire barske fortællinger om klima- og flygtningekrisen.

Når vi rejser til Mars

Skovbundsduftende samfundsdystopi med videnskaben i ryggen og et fint eksistentielt portræt af en tvivlsflakkende hovedperson bliver bedre efter en ujævn begyndelse.

7 gode klimabøger du kan lytte til på eReolen

Med litteraturen i ørerne. Udvid din klimahorisont med en lydbog i ørerne, når du fx bevæger dig fra A til B. Her får du 7 klimabøger, du kan lytte til. Udvalget rummer både dystopisk og mytisk Cli-fi samt økopoesi, der kan sanseliggøre den økologiske bevidsthed i en tid, hvor klimakrisen for alvor…