Anonym (ikke efterprøvet)

Elizabeth Costello af J. M. Coetzee

"Det er en hed eftermiddag. Torvet er stuvende fuldt af besøgende. Kun få har et blik tilovers for den hvidhårede kvinde, der med kufferten i hånden stiger ud af bussen. Hun har en blå bomuldskjole på; hendes nakke er brændt rød af solen og perler af sved." Vi lader billedet stå et øjeblik…, som de…

Black Beauty (Ved Maj Bylock)

Romanen sætter fokus på de ubarmhjertige forhold for mennesker og dyr i 1800-tallets England og er fortalt af hesten Black Beauty.

Veganeren

Endnu en fremragende krimi med Rolando Benito i hovedrollen – måske endda den bedste.

Kongamato

Den velskrevne og spændende roman formår på ypperste vis at kombinere emner som dyrevelfærd, skruppelløs medicinalindustri og forhistoriske flyveøgler med forrygende action.

Husdyr

Denne lille Tænkepause handler først og fremmest om menneskets forhold til dyr - både som produktionsdyr, kæledyr og vilde dyr.

Svineheld? : en kort biografisk roman om Syv

Syv, et økologisk frilandssvin, kan tale og hans spørgsmål og hans oprør mod normen får ham ud hvor han ikke længere kan bunde. Til sidst længes han bare hjem til gården igen.

Kør din plov over de dødes knogler

Hvor meget kan umælende dyr egentlig udrette? Kan de begå bevidste mord? Et formidabelt smukt og velskrevet værk om en meget interessant kvinde.

Abehuset

Isabel er leder af et sprogforskningsinstitut med bonoboaber - Instituttet udsættes for en bombeattentat, aberne forsvinder, og Isabel såres - Nu er der mange penge involveret, en TV-station køber aberne til et show, og journalisten John prøver at komme til bunds i sagen

Om at spise dyr

Forfatteren, som er blevet vegetar, hudfletter det at spise animalske produkter og belyser problematikken ud fra egne erfaringer, overleverede myter samt undersøgelser af dyrs forhold i landbrugs- og kødindustrien

Elizabeth Costello

Costello er en ældre australsk forfatter, der rejser verden rundt med foredrag om forfatternes rolle i samfundet og om dyrevelfærd.