Anonym (ikke efterprøvet)

Havets hemmeligheder

Beskrivelse af forskellige dyresamfund og livsbetingelser fra et koralrev, gennem den belyste zone, tusmørkezonen, dybhavet til dybhavszonen. Eksempler på typer af havdyr fra alger til hvaler

Det gyldne kompas 1

Imponerende grafisk fortolkning er en fejende flot tilføjelse til Philip Pullmans tryllebindende univers. Stéphane Melchior efter Philip Pullmans Det gyldne kompas.

Ildstorm

Alle tråde samles, og intet overlades til tilfældighederne i sidste fortælling om Skyriel. En fremragende afslutning på en helt igennem fremragende trilogi.

Vulkanvinter

Første del af spændende dystopisk serie om en verden, der har været ved at gå under og om de få mennesker, der har overlevet katastrofen.

Hvad er et æg? : bogen om videnskab i hverdagen

Det findes et hav af ting, som vi støder på hver dag uden at spekulere meget over dem. Måske har vi glemt at undre os? Denne bog er fyldt med gode og sjove forklaringer på mange spændende ting for børn fra 11 år.

Ivalu

Tragisk og smuk fortælling om incest og misbrug i en lille grønlandsk bygd. Dürr og Hornemans tegneserie er et stærkt værk om et svært emne.

Qul Sasas skygger

Sebastians eventyr i den magiske verden Tir-Nazral fortsætter i denne tredje del af Stjernekrønikerne. Igen bydes der på ypperlig underholdning og spænding.

Den blå portal

Anden del af Harpsøes trilogi fortsætter det fantastiske niveau og kan anbefales til fantasylæsere i alle aldre.

Kampmagikeren

Bind for bind er serien blevet bedre og bedre, og samlet set fremstår hele værket som et godt bud på en moderne klassiker indenfor genren.