Anonym (ikke efterprøvet)

En nat i maj af Trine Alexander Anastasio

Kærlig og sjov hyldest til forfatterens mormor, en Rose med torne. Roses historie er også historien om forandringen fra bonde-Danmark til velfærds-Danmark gennem det 20.århundrede.

Skæbnens søn af Valerio Massimo Manfredi

Fascinerende historisk roman om Alexander den Stores barndom og ungdom. Der tegnes et billede af krigerkongen som både empatisk og kærlig, men også ilter og nådesløs.

Giraffens tårer af Alexander McCall Smith

Det er snusfornuft, snusfornuft og atter snusfornuft samt en god portion menneskekundskab og -kærlighed, der er den trinde Mma Ramotswes varemærke i hendes lille Damernes Detektivbureau i Botswana.

Lad os ikke gå i hundene i aften af Alexandra Fuller

"Lad os ikke gå i hundene i aften, Mor er der allerede." Dette citat af A. P. Herbert står bag på bogens titelblad. Og Alexandra Fullers alkoholiserede mor går ofte i hundene. Moderen har haft store sorger i sit liv - hun har mistet tre af sine fem børn, da de var små og bliver senere diagnostiseret…

Ohiyesa : en dakota-indianers drengeår

Indianerdrengen Ohiyesas (født 1858) erindringer om sin tidligste barndom og ungdom blandt sioux-indianerne, først i Minnesota og senere på de nordlige prærier, hvortil han flygtede sammen med stammen efter opstanden i 1862