Anonym (ikke efterprøvet)

Besættelsestidens Danmark

Selvom besættelsestiden ligger mange år tilbage, spiller den stadig en stor rolle i det danske samfund. Listen indeholder et udvalg af den bedste danske skønlitteratur om besættelsen. Vis alle boglister

Danmark i krig

Et udvalg af romaner og fagbøger om de krige, Danmark har været involveret i - fra Vikingetid til nutid.  Besættelsestidens Danmark  Vis alle boglister

Modstandsbevægelsen

”Den, som kæmper, taber aldrig helt” står der i Morten Nielsens digtsamling Krigere uden Vaaben. Den unge digter var aktiv i modstandsbevægelsen under 2. Verdenskrig, og døde i kampen, blot 22 år gammel. Bøgerne på listen giver dig både stof til eftertanke, og også en form for…

Jeg er Chapayev

Flot tegneserie om en gruppe 15-åriges oplevelser i Leningrad under 2. Verdenskrig er fyldt med meget detaljerede illustrationer og kan nydes af både børn og voksne.

Datterens fortælling

Gribende fortælling om en jødisk familie fra Berlin, som i 1939 bliver nødt til at flygte. Først 70 år senere kommer det frem i lyset, hvad der er sket med dem.

Vejen til Warszawa

Historisk roman om anden verdenskrig er spændende og fænger fra første side, og så er det første del af planlagt serie.

De heldige

Historien om den polsk-jødiske familie Kurc og deres oplevelser efter tyskerne invaderede Polen i 1939 er uforglemmelig og gribende og samtidig meget velskrevet.

Leksikon om lys og mørke

Norske Simon Stranger har skrevet en smuk roman om sin kones jødiske slægt og om Gestapo-agenten Henry Rinnan. Stranger skildrer i sin gribende historie både ofrenes og bødlens fortælling for eftertiden.

Indtil vanvid, indtil døden

Fremragende og tankevækkende roman om en dansk kvinde, der efter sin mands død i 1942 tager på rekreation i München og oplever hverdagen i det nazistiske Tyskland. Hvis du synes den fortjener prisen Den bedste danske bog de seneste 20 år, kan du stemme på den her.