Anonym (ikke efterprøvet)

Paula Larrain: I morgen skal vi hjem

Hvor meget kender vi mennesker egentlig os selv? Hvilke billeder skaber vi af os selv? Og hvordan ønsker vi at fremstille os selv – forklare os selv over for omverdenen? Det er nogle af de spørgsmål, jeg sidder tilbage med efter at have læst Paula Larrains biografi, »I morgen skal vi hjem«, der…

Bukkens fest af Mario Vargas Llosa

Denne flodbølge af en roman giver mange grunde til, at diktatoren skal myrdes: vilkårlig og meningsløs vold gennem alt for mange år og hæmningsløs grådighed på alle tænkelige områder. Alle har fået nok.

Violeta

Isabel Allende er dronningen af episke fortællinger. Historien om Violeta er både lidenskabelig, bevægende og underholdende.

A

Denne fine grafiske historie fortæller om håb, livslyst og en urokkelig tro på det gode i verden.

Løbeklubben i Saudi

Roman om danske Maikens møde med en gruppe kvinder i Riyadh giver et interessant indblik i en verden, som for mange er et helt lukket land.

Gileads døtre

Med humoristisk bid og sans for overraskelser vender Atwood op og ned på det klaustrofobiske univers og giver helt nye synsvinkler på historien om Gilead.

Den sorte enkes by

Spændende start på dystopisk serie om køn, kontrol og kærlighed. Et omvendt Tjenerindens fortælling- univers, hvor mænd er underlagt kvinder, og strenge regler dikterer liv og død.

Veritas maskinerne

Indsigtsfuld og meget vellykket roman om Erichs opvækst i Østberlin fra 1944 til hans liv i nutidens Berlin, som er præget af løgne, fortielser, savn og hjemve.  

Solens kerne

Mesterlig fortælling fra et fiktivt Finland, hvor ligestillingen er slået tilbage til start og staten opretholder samfundsordenen gennem propaganda.