Anonym (ikke efterprøvet)

Spræng fabrikken

Malte Tellerup giver et symbolsk, men også realistisk, bud på klimaaktivisme i sin yderste konsekvens.

Nedsmeltning

Fjerde selvstændige bind af spændingsserien om Ulrik Torp handler om ekstrem klimaaktivisme og er vanligt aktuel og velskrevet.

Tørke

Andet bind i Eva Munks serie er en fin og aktuel roman om klima og kærlighed på kanten af voksenlivet.

De tog vores hus

Med en fin skrøbelighed fortæller Olivia om sit skelsættende femtende år fra 2006 til 2007, det år hvor Ungdomshuset på Jagtvej 69 blev ryddet.

Veganeren

Endnu en fremragende krimi med Rolando Benito i hovedrollen – måske endda den bedste.

Med hjertet & kussen i laser

Journalist og debattør Sille Kirketerp Berthelsen leverer en lille bog om kvinderoller, der er så velskrevet og frisk, at man stryger lige igennem. Vigtig læsning for alle køn i alle aldre.

Killjoy manifest

Om at være en killjoy der udpeger sexisme, vold og racisme og dermed er den, der dræber den gode stemning. Begrebet "manifest" defineres ud fra forfatteren og andre teoretikers perspektiver. Selve manifestet består af 10 principper, og herefter er der et overlevelseskit for killjoys. 

Sporene efter Inés

Daniel rejser i sporene efter sin søster, som er blevet myrdet i Den Centralafrikanske Republik. Desværre kommer vi aldrig tæt på de to, og spændingen forbliver uforløst.

Sådan starter man en revolution

Tolokonnikova beskriver sin karriere i det politiske og feministiske punk-rock-band Pussy Riot og giver et indblik i, hvordan det er at være aktivist i Putins Rusland.