Anonym (ikke efterprøvet)

Tante Ebba og revolutionen

Interessant historie om Ebba Tramp Bechshøft, der var med til at redde 46 sønderjyske soldater i tysk tjeneste fra russisk fangenskab i 1918.

Fabergés hemmelighed

En almindelig amerikansk politimand arver et Fabergé æg fra en ukendt tante i Danmark og det fører læseren på en rejse, der strækker sig over et helt århundrede og over flere kontinenter

Himlen brændte

Hvad kan være årsagen til en naturkatastrofe? Ib Michael giver et bud i "Himlen brændte", et bud som er en tilbagevenden til hans velkendte fortællemåde.

Det egyptiske mærke

En unik lille fortælling, hvor sprog og stil er i højsædet. 'Det egyptiske mærke' er en fortælling næsten uden handling, men gør alligevel et uudsletteligt indtryk.

Giganternes fald

Første bind i en planlagt trilogi om det 20. århundrede. Bogen er bygget op omkring konflikterne før og under 1. verdenskrig og tager udgangspunkt i fem meget forskellige familier.

Zarinaens datter

Zarinaens datter er en spændende fortælling om én af de sidste russiske storfyrstinder, der forsøger at forstå den barske virkelighed, der lurer på den anden side af Vinterpaladsets beskyttende mure.

Ashenden

Hovedpersonen er hemmelig agent, men han er frem for alt britisk med al den stil, ophøjethed og flegma, det indebærer.

Sasjenka

Den unge overklassepige Sasjenka fra Skt. Petersborg sympatiserer i 1916 med de kræfter, der vil omstyrte samfundet. Hun bliver bliver arresteret, men hendes far får hende ud af fængslet. Dog kan ingen hjælpe Sasjenka og hendes bolsjevikmand, da Stalins udrensninger rammer dem i 1939. Halvtreds år…

Dagmar

Kontrasten mellem en barndom badet i kærlighed og respekt og et voksenliv i evig kamp og misforståelse var på alle måder overvældende for den smukke, danske prinsesse Dagmar. Originaludgave: 2007