Anonym (ikke efterprøvet)

Knut Hamsun: Sult

En ung mand kommer til Kristiania i 1890 - eller Oslo som byen hedder nu: »...denne forunderlige by, som ingen forlader, før han har fået mærker af den«. Jeg-fortælleren er fattig og anonym og forsøger at ernære sig ved sine skriverier, men lever konstant på sultegrænsen, mens han forsøger at holde…

Strøm : et venskab

Fornemmelsen af nødvendighed trænger igennem i Gorm Henrik Rasmussens roman, der handler om forfatterens venskab med digteren Michael Strunge.

På undersiden af dagen

Følsom psykologisk realisme om at at være ansat til at passe børn og skulle relatere til en familie uden at overskride den grænse, der ligger i betegnelsen barnepige.  

Man skulle nok have været der

Overbevisende og rørende afslutning på Korsgaards eminente trilogi om Tue, som nu er 17 år og forsøger at finde fodfæste i København.

BOB

Helle Helle går med sin suveræne roman 'BOB' nye veje i forfatterskabet gennem eminente eksperimenter med sproget og synsvinklen.   

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Hør vinden synge & Flipperspil 1973

I "Hør vinden synge" er en ung mand på sommerferie fra universitetet, han er først i tyverne og driver lidt tilfældigt gennem livet til et lydspor af tidens hits. I "Flipperspil 1973" er han blevet lidt ældre, har sit eget oversætterfirma og eftersøger et flipperspil, som han elskede at spille.

Loretta

En fabulerende roman om mennesker, der forsvinder ud af ens liv, mens andre nærmest kommer dumpende ned i det, og om to familier, der mødes tværs over Nordsøen.Der er ingen afsender på den pakke, der lander på Lorettas skrivebord en snekold morgen i London. Pakken indeholder en bog, og da hun åbner…

Homo sapienne

Det er svært ikke at lade sig bevæge af Niviaq Korneliussens rå men alligevel porøse debutroman om fem unge grønlænderes liv.

Jørgen Stein

En af Danmarks store litterære klassikere giver et detaljeret billede af borgerskabet i tiden før, under og efter 1. Verdenskrig. Originaludgave: 1932