Anonym (ikke efterprøvet)

Rejsen til Amerika af Morten Sabroe

To 14-årige drenge stikker af hjemmefra, fra deres rige, selvoptagne og travle forældre. De vil rejse til Amerika og søge arbejde i cirkus som knivkastere. En fin roman om drenge, venskab og drømme.

I de dyre kredse af Joyce Carol Oates

Mærkelig, foruroligende, skræmmende er denne bog - og spændende som en thriller - om forholdet mellem børn og forældre i et pseudo-upperclass miljø i Californien.

Bag havelågen i Åbyhøj af Ole Henrik Laub

”Åbyhøj; navnet har en blød klang i min erindring - jeg boede der engang -" den lille dreng i bogen her bliver større under 2. verdenskrig i Danmark. Anbefalet af bibliotekar Ianne Elo, Bibliotekerne i SøllerødLån bogen på

Barndommens gade

Uden at henfalde til idylliske og forherligende billeder, skildrede Tove Ditlevsen sin egen arbejderklassebaggrund råt for usødet i sin uovertrufne klassiker Barndommens gade fra 1943. Filmatiseret i 1986 af Astrid Henning-Jensen under titlen "Barndommens gade"

Det forsømte forår

Hvas satire over forholdene i et københavnsk gymnasium omkring 1920: åndssløvt terperi, uforstående, sadistiske lærere

Martin & Victoria

16-årige Martin starter skoleåret 1972/73 med at forelske sig hovedkuls i parallelklassens smukke overklassepige Victoria. På trods af kammeraternes drillerier er han straks leveret, mens hun kun langsomt lader sig overbevise!

De uanstændige

Originaludgave: 1960 Satirisk roman om en ung mands oprør mod sit konventionelle hjem og hans deltagelse i modstandsbevægelsen