Anonym (ikke efterprøvet)

Søskende

Forholdet til forældre og søskende er afgørende faktorer i vores liv og med til at danne vores personlighed. Mange romaner kredser om disse relationer. Listen bringer et udvalg af nyere bøger, hvor forholdet mellem søskende er beskrevet på godt og ondt.

Elektras breve

En stille, original og stærk debutroman om at være forladt og finde sig selv midt i længslen efter en anden.

Skabelon

Norsk debutroman er en original og vidunderligt velskrevet blanding af socialrealisme og en mørk, næsten magisk skovstemning, der er som taget ud af et nordisk folkeeventyr.

Lindormes land

Læs bogen højt for børn fra 7 år og glæd dig over, at der stadig skrives så vidunderlige historier.

Jeg hedder Folkví

Maria Hesselager har skrevet en intens, smuk og tankevækkende debutroman om søskendekærlighed og de tab, valg og hændelser, der former et menneskeliv.

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Dansk standard

Det groteske og absurde står side om side med hverdagsrealisme og menneskelig ondskab i anderledes og syret læseoplevelse. 

Nissemarkedet - og andre digte

Poetisk fortælling fra 1862 om søstrene Laura og Lizzies overgang fra ung til voksen, om farlige drifter og lokkende nisser. Betegnelsen "nisser" skal forstås i deres oprindelige betydning, som dæmonlignende naturvæsner, der skaber ulykke.

Havmanden

Søskendeparret Nella og Robert er udsat for så voldsom mobning, at det gør ondt at læse. Men så møder de Havmanden, der besidder en helende kraft. Det er stor fortællekunst.