Anonym (ikke efterprøvet)

Storesøster af Gunnar Staalesen

I attende roman om Varg Veum viser Gunnar Staalesen sig fra sin allerbedste side: En god og spændende historie, et godt plot og masser af humor og lune.

Franz Kafka: Processen

Bankprokuristen Josef K. – romanens hovedperson – bliver arresteret på sin 30 års fødselsdag. Han ved ikke, hvad han har gjort sig skyldig i, og han får det heller ikke at vide. Han har fortsat lov til at bevæge sig frit og gå på arbejde. Forgæves forsøger han at finde ud af, hvad han er anklaget…

Occidentens stjerne

Benni Bødker formår i den grad at sætte tankerne i gang, og han har skrevet en virkelig spændende roman, der foregår i et Paris, man sjældent hører om.

Hovedstaden

Grise, og især én ganske særlig gris, spiller en væsentlig rolle i denne sprudlende, humoristiske og satiriske roman om EU.

For øvrigt mener jeg at Karthago bør ødelægges

En stærkt underholdende roman om elektrikeren Krister Larsen, hans forhold til sin kone og deres elleveårige søn. Om faglig stolthed ved fysisk arbejde, prolapser i ryggen og hans nye arbejde som stillesiddende lærervikar.Det er en roman om at vide bedre, men aldrig få ret. 

Hvordan får vi bedre debat om velfærd?

Velfærdsstaten er udfordret. Den fremstilles enten som et monster eller et mirakel, og altid som stor og kompleks. Men hvad hvis vi dropper de store fortællinger om velfærdsstaten for en stund. I denne bog præsenterer Nanna Mik-Meyer tre 

Red notice

Bill Browder viser os et Rusland, hvor de få og store har magten, og korruption er hverdag. En spændende og uhyrlig beretning.

Processen

De mange tolkningsmuligheder siger noget om kvaliteten af denne roman, der bør være en del af enhvers personlige kanon. Originaludgave: 1925

Hvidløgsballaderne

'Hvidløgsballaderne' er en kringlet saml selv-roman, der er flikket sammen af brudstykker af scener fra både før, under og efter revolten. Mo Yan, nobelpristager 2012, skifter drilsk, næsten påtaget febrilsk mellem scenerne, som om han eller trykkeriet ved et uheld var kommet til at ramme…

Laksefiskeri i Yemen

Dejlig debutroman forener forfatterens interesser for fluefiskeri og Mellemøsten. Det er der kommet en original historie ud af om kærlighed og store drømme, om løgne, hykleri og politisk forlorenhed.