Anonym (ikke efterprøvet)

Spiseforstyrrelser

Listen indeholder en række gode romaner og biografier, der handler om spiseforstyrrelser.   

Jeg skriver på vådt papir

Formskiftende digte skildrer en farmor, der ikke længere findes og et jeg, der leder efter sig selv i erindringen.

Datteren

Datteren Elsa og Sverige er på vej til en ny forståelse af selve fundamentet for folkets dannelse og den politiske dagsorden i Anderssons dybsindige roman.

Solen er så rød

Solen er så rød handler om selvmord, alkoholisme, anoreksi og om at fortie død og ulykke. Romanen vil desværre alt for meget, og læseren bliver stakåndet af tristesse.

Sult - historien om (min) krop

Roxane Gay skriver med lige dele brutal ligefremhed og hjertevarm skrøbelighed om selvhad og om ikke at passe ind i samfundets normer. 

Det dér og dét der

En ung kvinde beslutter sig en dag for at leve sundt, dyrke motion og tabe sig; På 9 måneder taber hun 40 kilo, bliver indlagt og udskrevet igen.

SKAM. Noveller af Tine Flyvholm (red.)

Fjorten danske forfattere afsøger skam som eksistentielt fænomen – hvad er det, der vækker den, hvordan opleves den, og hvorfor opleves det så skamfuldt overhovedet at føle skam?Nyhedsbilledet er fyldt med historier om unge, som oplever deres krop som skamfuld og derfor ikke møder op til…

Der er altid nogen at befri

Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.

Sort galde

Debutroman om en sårbarhed, der vokser og bliver til sygdom. Romanen vakler indimellem sprogligt, men den er fyldt med gode poetiske beskrivelser om at miste fodfæstet.

Dage uden sult

Hvorfor sulter Laure? De Vigans autofiktive debutroman er en intens og gribende skildring af en ung kvindes indlæggelse med en spiseforstyrrelse.