Anonym (ikke efterprøvet)

Pseudo

Provokerende og samfundskritisk graphic novel sætter spørgsmålstegn ved den kvindelige selvopfattelse og kulturen, der påvirker den.

Nirliit

Smuk og barsk kærlighedserklæring til en inuit-landsby om selvdestruktion, druk, sex, kærlighed og civilisationens pris. 

Eileen

Forrygende feel-bad roman om Eileen, hvis bitterhed, negativitet og selvhad sjældent er set mage. Sproget er smukt, humoren kulsort som bogforsiden.

Hvide blomster

Der er rigtig mange tråde i romanen, men de er mesterligt styret af Gazan, så man halser igennem de godt 500 velskrevne sider.

Der er 31 dage i december : roman

16-årige Nexø bor alene på en båd i en sø ved Christiania. Han vil gerne på søfartsskole, men har svært ved at holde sig fra hash og alkohol. Da en bekendt, Krimi Karsten, forsvinder, begynder et nyt kapitel i Nexøs liv. Til et ungt publikum og dem, der vil have en god, letlæst roman

Mit år med ro og hvile

En begavet og urovækkende fortælling om et menneske, som i længslen efter et andet liv vælger at omfavne sin egen apati og overgive sig til søvnen i et år.

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir bliver bedre og bedre i sine romaner om Huldar og Freyja, der er voldsomme og langt fra standard femikrimien, og det siger ikke så lidt. 

S

At læse om stofmisbrug er ikke opløftende, men debutanten Simone Mørch Stjer har skrevet en absolut læseværdig roman, inspireret af egne erfaringer.

Happy hour

En forretningsudvidelse, en falsk instagramkonto og en make-over senere. Antiheltinden Elvira er tilbage i al sin pragt!

Koldbrand

Eminent og samfundsaktuel roman topper listen over årets gode læseoplevelser på krimisiden.