Anonym (ikke efterprøvet)

Opgangen

Romanen skulle være en opsang til grønlandske og danske politikere, der fastholder stereotype forestillinger. Desværre forspilder den sin chance for at være netop det.

Imperiets børn

Hermann afdækker en mørk side af dansk kolonihistorie i sin overbevisende analyse af den såkaldte modernisering og danisering af Grønland.

Efter åndemaneren

Kim Leine sætter punktum for sin storslåede trilogi om Grønland med et tredje bind, der emmer af overskud og fortællelyst.

Andre hunde

Theisen leverer i sin debutroman et overbevisende og barsk bid om forviklede forhold i et grønlandsk samfund set fra en uvidende dansk iagttager.

Blomsterdalen

Blomsterdalen er en vanvittig smuk og grum roman om selvmord blandt Grønlandske unge. En vigtig bog, der tager plads i sin læser og bør skabe debat.

Kvinden med dødsmasken

Tredje bind af Mads Peder Nordbos suveræne arktiske trilogi afrundes på fornemste vis. Forfatteren demonstrerer et stort kendskab og kærlighed til Grønland.

Rød mand/Sort mand

En storslået, sanselig og meget velfortalt historie om det ulykkelige møde mellem den grønlandske og danske kultur. Kim Leine har leveret endnu et pragtværk.

Hende grønlænderen

Anna Marie vokser op i en sjællandsk landsby. Hendes far er dansk - hendes mor er fra Grønland. Hjemmet er stærkt præget af kulturforskellen mellem mor og far - skiftevis elsker man hinanden højt - skiftevis slås man som vilde dyr og kaster rundt med porcelæn og møbler. Dette skaber naturligvis en…