Anonym (ikke efterprøvet)

Min grønne himmel af Simon Glinvad

Nærværende og stemningsfuld lille roman om det erindrings- og erfaringsstof, der former os som mennesker og forfølger os gennem livet.  Jeg-fortælleren, en navnløs mand sidst i halvtredserne, lever i selvvalgt isolation langt ude på landet omgivet af natur og med sine to hunde som eneste…

Hans Scherfig: Idealister

Idealister er i mine øjne en af de største ironier i dansk litteraturhistorie. Det er langtfra den bedste fra Hans Scherfigs hånd. Faktisk er den nogle steder temmelig usammenhængende. Men Scherfig folder sig dog ud med fuld satire.

Det har jeg altid sagt

Vanvittig fortælling om et liv udover det sædvanlige og en verdenskendt femme fatale og feteret journalist. Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm uden filter.

Egoisten Johann Fatzers undergang

Svært tilgængeligt og fragmentarisk drama om en flok soldater, der deserterer under 1. Verdenskrig. I deres midte har de Fatzer, som både er en befrielse og en forbandelse for dem.

Meter i sekundet

Stine Pilgaard har skrevet en sprogligt veloplagt komedie om kærlighed og normalitet og om at blive voksen i Vestjylland.   

Den store Asterix

Albert Uderzo, en af de to skabere bag den franske tegneseriefigur Asterix, er gået bort. I en række flotte samlealbum med masser af illustreret ekstramateriale, kan man læse om arbejdet bag tegneserierne, det store persongalleri og meget mere. Uundværlige i enhver reol.  

Gnavpotten

Gnavpotten "bliver knageme så gnaven". I en række krakilske og humoristiske læserbreve brokker han sig over det moderne finske samfund