Anonym (ikke efterprøvet)

Utroskab

Der findes et væld af romaner, der beskriver parforholdets op- og nedture. Her er et udvalg om utroskab.

Dagbog 1912-13 af Géza Csáth

Blændende forfaldshistorie om sex og morfinisme pakket ind i en Thomas Mannsk sanatorieatmosfære. Géza Csáth, hvis rigtige navn er József Brenner, er læge og har i starten af bogen opnået ansættelse på et sanatorium. Her opsøges han af tuberkuløse kvinder, der nyder godt af lægens kundskaber. Ud…

Et andet os

Skøn og charmerende debutroman om et familieliv med Aspergers byder på op- og nedture, humor og øjenåbnere.

Hun som våger

Nysgerrigt vindueskiggeri bliver til besættelse, når Elena i ensomheden er observatør i familien Storms liv. Snart lurer faren, og rollen som observatør bliver umulig.

Gode naboer

Under den blankpolerede overflade lurer det mørke og dystre i denne spændende psykologiske thriller om et sammentømret nabolag. 

Andres liv

Fængslende roman om to vidt forskellige familiers historier, der vikles ind i hinanden.

Dødninge danser på sandet

I den tiende Hannis Martinsson krimi bringer Jógvan Isaksen os tilbage til en dramatisk periode i Færøernes historie, tiden omkring Klaksvikstriden i 1955.

Det løfte du gav mig

En nådesløs beskrivelse af desperationen, når kærligheden, man aflagde løfte på, alligevel slides op.

Moloch : en fortælling om mit raseri

Det er hårdt at læse sig igennem en djævleuddrivelse, men flere ting gør det muligt; Fauths eminente sprog-kommando og hans sans for at sætte de rette ord i den rette rækkefølge og give rum til refleksionen over fortællerens magt over det fortalte.   

Latter i mørket

Nådesløse Nabokov skriver romantisk tragikomik og forfaldshistorie, der får dig til at klukle, gyse og trippe forsigtigt ind for at stryge dit sovende barn over håret.