Anonym (ikke efterprøvet)

Jens Nauntofte: Minefelter

Udenrigsreporteren Jens Nauntofte  var ikke kun begavet med et godt snakketøj. Han kunne også skrive sig lige ind i sin læser med billedsprog og stemninger, der appellerer til alle sanser. Hans fremragende erindringsbog, Minefelter, der udkom et par måneder efter hans pludselige død i foråret,…

Gynther Hansen: Endnu et bette nyk

DEN SØNDERJYSKE FORFATTER Gynther Hansen har altid haft en underspillet fortællerstil i sine romaner. Den dyrker han også i andet bind af sine erindringer, »Endnu et bette nyk«. Første bind, »Det var så det«, sluttede med Anden Verdenskrigs ophør. »Endnu et bette nyk« begynder med faderens død og…

Rolf Erbst: Barakkerne

Der er udkommet en pæn stak barndomserindringer fra Sydslesvig. Stoffet for sådanne erindringer ligger lige for: Opvæksten i samspillet og spændingsfeltet mellem dansk og tysk er grundlæggende en god fortælling. Især mellemkrigstiden, nazi-årene og efterkrigstiden byder på masser af skæbner med hver…

Hans Edvard Nørregård-Nielsen: Noget nær

»NOGET NÆR« hedder bogen, og man spørger automatisk: Noget nær hvad? Kunsthistorikeren Hans Edvard Nørregård-Nielsen giver plads til det nære ved at være noget nær og taler samtidig for ikke at bruge det hele på én gang. Mådeholdenhed og beskedenhed er dyder, som den modne Nørregård-Nielsen med sin…

Gynther Hansen: Mig og min storebror

Indtil sit 15. år så forfatteren Gynther Hansen Hitler som en helteskikkelse. Man da Anden Verdenskrig var slut, læste den unge Gynther Hansen om de tyske koncentrationslejre og besluttede sig for at blive dansk - selv om han kom fra en hjemmetysk familie i Varnæs. Hans barndom og voksenliv i det…

Karin Johannsen-Bojsen: Sydslesvigkvinde

Karin Johannsen-Bojsen bemærker det selv et sted i sin bog »Sydslesvigkvinde«: Hvordan kan det være, at færingerne har så mangfoldig en litteratur i et omfang, som Sydslesvig ikke kan måle sig med? De to områder er i antallet at sjæle nogenlunde lige store

Det, du ikke vil vide

Birgithe Kosovic har skrevet en stærk og modig bog om livet i sin multikulturelle familie med afstikkere til landet, der engang hed Jugoslavien.

Postkort fra Californien

Tonny Vorm har skrevet en virkelig rørende og vedkommende erindringsroman om at være far, når man selv er vokset op uden sin far.

Det har jeg altid sagt

Vanvittig fortælling om et liv udover det sædvanlige og en verdenskendt femme fatale og feteret journalist. Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm uden filter.