Anonym (ikke efterprøvet)

Bøger om bøger

En bred vifte af forskellige romaner, der alle har det tilfælles at de handler om bøger på den ene eller anden måde. Om forfattere og det at skrive, bogen i bogen, bøger der bliver til virkelighed, bøger der røber hidtil velbevarede hemmeligheder eller bøger der spiller en helt central rolle i…

Kudos

Rachel Cusk afslutter sin trilogi om forfatteren Faye med en elegant og endeløst interessant roman om fortællingens magt og forestillingens tyngde. Kudos til Cusk for denne kloge, krævende og belønnende Faye-trilogi.

Ud af slumreland : roman

Eik på Ærø er fanget i hverdagens trivielle liv og drømmen om at skrive den store roman. Da ungdomsvennen og gonzojournalisten Jasper kommer på besøg bliver det starten på en ny tilværelse

Selvbiografi

Blicher-Selskabet har udgivet denne muntre selvbiografi af hedens digter på blot 50 sider.

Samtaler med fremmede

New Yorker-forfatteren har sideløbende med sit skønlitterære forfatterskab været en flittig essayist. En række af hans tekster fra 1967-2017 er samlet i denne bog.

Allen Ginsberg i Danmark

Danmarks beatkronikør no. 1 fejrer Ginsbergs liv og virke med en farverig prismefortælling om hans tur til Danmark.

Kærlig hilsen, Tove : breve til en forlægger

Fin, lille samling af breve fra Tove Ditlevsen til redaktør Mogens Knudsen, som var en ven i nøden. Problemer er der nok af, men også et sprogligt overskud, når alt andet sejler.

Stakkels mennesker

Dostojevskijs debutroman er en prægtig perle, der peger frem mod flere af forfatterskabets store værker.

Et atelier i Paris

I Paris forsøger den unge Thorkild Hansen at blive klogere på litteratur, kvinder, livet og sig selv. Dagbogsgenren kalder på et autentisk indblik, men fortællingen vil læseren noget andet.