Anonym (ikke efterprøvet)

Bøger om bøger

En bred vifte af forskellige romaner, der alle har det tilfælles at de handler om bøger på den ene eller anden måde. Om forfattere og det at skrive, bogen i bogen, bøger der bliver til virkelighed, bøger der røber hidtil velbevarede hemmeligheder eller bøger der spiller en helt central rolle i…

Ti amo

Hvordan lever man sammen med en mand, der er ved at dø? Ørstavik leverer en langsom mavepuster af en roman om kærlighed, døden og om at sige farvel.

Grundtvig er død

Alt kan ske på en højskole – kærlighed, forviklinger, skrivekrise og magtkampe. Laura Ringos højskoleroman får sat mange ting på spidsen, heriblandt højskolens værdier.

Skønne verden, hvor er du

Rooneys mest modne og rørende roman er et generationsportræt, en venskabsroman og en kritik af den moderne verden, som vi kender den. Alle forventninger indfries og mere til.

Himmelanker

Lady von Lång fremkalder sit venskab med Jan Sonnergaard. Et kontrastfyldt møde udvikler sig til et crazy og hengivende venskab, der må genbesøges, så det ikke går tabt.

Vejen gennem kaos

Nyudgivet samling af Hermann Hesse ligner en gennemgang af hans liv og indsigter. Men ved læsning fremgår et vigtigere lag, som omhandler hans filosofiske tanker om at skrive.

Tidsskjul

Gospodinov tager læseren med på en forunderlig tidsrejse. Bogen er skrevet så godt, at man får fornemmelsen af at være passager på en balstyrisk og banebrydende tidslig odyssé.

Forsøg over jukeboksen

Peter Handke skildrer et menneske på flugt fra sig selv og sine omgivelser og undersøger jukeboksens historie.