Anonym (ikke efterprøvet)

Bøger om bøger

En bred vifte af forskellige romaner, der alle har det tilfælles at de handler om bøger på den ene eller anden måde. Om forfattere og det at skrive, bogen i bogen, bøger der bliver til virkelighed, bøger der røber hidtil velbevarede hemmeligheder eller bøger der spiller en helt central rolle i…

Himmelanker

Lady von Lång fremkalder sit venskab med Jan Sonnergaard. Et kontrastfyldt møde udvikler sig til et crazy og hengivende venskab, der må genbesøges, så det ikke går tabt.

Vejen gennem kaos

Nyudgivet samling af Hermann Hesse ligner en gennemgang af hans liv og indsigter. Men ved læsning fremgår et vigtigere lag, som omhandler hans filosofiske tanker om at skrive.

Tidsskjul

Gospodinov tager læseren med på en forunderlig tidsrejse. Bogen er skrevet så godt, at man får fornemmelsen af at være passager på en balstyrisk og banebrydende tidslig odyssé.

Forsøg over jukeboksen

Peter Handke skildrer et menneske på flugt fra sig selv og sine omgivelser og undersøger jukeboksens historie.

Strandlæsning

Sprudlende og sjov feel-good roman om at tro på kærligheden er også en fortælling om at finde sin egen stemme og acceptere sig selv og sit ophav.

En håndfuld grus i andedammen

Jens Smærup Sørensen har samlet og omarbejdet er række af sine artikler. Det er blevet til en fin og tankevækkende lille bog.

Hvis vi ikke taler om det

Leonora finder mere under fortidens gulvtæppe, og en forlægger ryger med i fejebakken. Modigt, velfortalt og for det meste vedkommende.

Med fortællingen går jeg i døden

Peter Nielsens velargumenterende og omsiggribende samling af essays om den nye europæiske romankunst er et både humanistisk og demokratisk projekt.