Anonym (ikke efterprøvet)

Elefanterne : en krønike

Historien om fem mandlige studerende som over tid bliver venner, med alt hvad det indbefatter af jalousi, forelskelse, hemmeligheder og fortrolighed

Om musik

I det lille udvalg fra Gyldendal Kolibriserie præsenteres vi for Dan Turélls passionerede og unikke iagttagelser om musik. 

Solisten : roman

38-årige Anna er solofløjtenist i et symfoniorkester, men da hun får problemer med hørelsen, er hun nødsaget til at opsige sit arbejde. I stedet begynder hun at skrive en bog om Beethovens tab af hørelse. Er hendes høreproblemer i virkeligheden psykiske fremfor fysiske?

Benny Andersen - ualmindelig almindelig

Portræt af Benny Andersen og godt overblik over det store forfatterskab med mange vinkler og uden ukritisk heltedyrkelse, selvom Marstal er begejstret som de fleste.

Kompas

Musikologen Franz Ritter ligger i sin seng og glider ind og ud af feberdrømme og minder. En rundrejse i Mellemøsten, klassisk musik og orientalisme, fyldt til bristepunktet med viden og kultur.

Saga om Saga : roman

Den unge kvinde Saga rejser til Reykjavik med sin cello og et håb om at finde sig selv og meningen med tilværelsen. Hun betages af den midaldrende præst Jakob fra Hallgrimskirken - måske kan han hjælpe hende?

Livet er en fest og så dør man : roman

I sommeren 2013 fester danske Nikolaj med forfatterdrømmene, og hans homoseksuelle venner, igennem på technoklubben i Berlin. Stoffer og sex er der nok af, men hvad med kærligheden

Fordele og ulemper ved at huske : roman

Gavin søger tilflugt hos nogle venner, da hans partner dør. Her møder han den tiårige Joan hvis fotografiske hukommelse næsten kan vække minderne om Sydney til live igen

Asymmetri

Original amerikansk debutroman med elementer af autofiktion, der i en spændstig og sprudlende form fortæller om ulighederne i verden og i relationer mellem mennesker.