Anonym (ikke efterprøvet)

Filosofi og eksistens

Elsker du også tankevækkende, filosofiske og eksistentielle bøger? Bøger der ikke bare leverer en god historie, men som virkelig sætter tanker igang om vores liv, eksistens og  skæbne. Denne liste præsenterer et udfald af bøger der behandler livets store spørgsmål og præsenterer nye måder at…

Om udregning af rumfang. Bind 1

Et tankevækkende og interessant spekulativt scenarie med Tara Selter, hvis liv er blevet en endeløs, forudsigelig trædemølle med en dag, der bliver ved med at gentage sig selv.

Hvad jeg synes er smukt

Billedbog om et barns oplevelse af skønhed og diversitet er fuld af umiddelbare og filosofiske betragtninger om verden, der kan føre til interessante snakke i højtlæsningssituationen.

Evas tre døtre

Spændende, tankevækkende og meget velskrevet roman om kvindefrigørelse, religion og kulturel identitet.

Koalas filosofi

Der stilles rigtig mange store eksistentielle spørgsmål i denne fine fortælling, der tager udgangspunkt i samtaler mellem en koala og dens lille ven fuglen, der sidder i et tænketræ.

Bogen om Blom

Skildpadden Blom holder enormt af hjemmebagte boller med syltetøj og måneskinsbade. En dag møder hun en lille larve som hun inviterer med hjem. De har det så skønt, men så forsvinder larven og Blom er alene. Kommer hendes lille nye ven tilbage igen?

Hvad er et menneske?

Læseren tages i hånden rundt i Europa med kufferten spækket med idéhistoriske betragtninger mod en større forståelse af verden og det at være menneske. 

Istanbul Istanbul

For at fordrive tiden mellem torturseancer fortæller fire fanger skiftevis hinanden historier

Femten hunde : en fabel

Olympens guder skænker 15 hunde menneskelig intelligens og sprog for at se, om det gør nogen forskel for dyrenes liv på jorden. Hvordan håndterer dyrene deres nye komplekse bevidsthed og helt nye følelser i omgangen med mennesker og artsfæller?