Anonym (ikke efterprøvet)

Kærlighedsromanens storhed og fald

”Sheila lo. ”Det er nok mere sandsynligt, at de siger, jeg gifter mig med dig for adelstitlens skyld !”. ”Vi gifter os med hinanden, fordi jeg har ledt efter dig lige siden jeg blev voksen,” svarede…

På vej hjem

Er du til parforhold i krise og historier om ægteskaber i frit fald er dette velskrevne kammerspil nærmest som en spændingsroman.

Den tavse patient

Intens og urovækkende psykologisk spændingsroman om sindets snørklede og overraskende kringelkroge er en vaskeægte pageturner.

Forelsket

En lille og kort bog om den komplekse kærlighed mellem to mennesker fra New York, der ikke kan finde ud af, om de skal være sammen.  Original udgave: 1953

Penge på lommen

Med stor psykologisk indsigt og et smukt og følsomt sprog, selv når handlingen er barskest, skyder Nordenhof sin romanføljeton om Scandinavian Star flot i gang.

Voksne mennesker

Fremragende roman om familie, barnløshed og jalousi rammer lige i solar plexus.

Må jeg komme med dig hjem

Hvis man kun skal læse én novellesamling i 2020, så lad det være denne samling af enkle og rammende fortællinger.

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Om natten

En række udvalgte digte, der handler om nætterne. Både de trygge med masser af kærlighed, nætter som skrøbelig forælder, de tossede nætter og den allersidste evige nat.